GR | EN

Χρήσιμα Υπολογισμός τοκοχρεωλητικού δανείου

Υπολογισμός τοκοχρεωλητικού δανείου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 13 Ιουλίου 2006


Δώστε τα στοιχεία του δανείου
Ποσό:
Επιτόκιο:
%
Διάρκεια αποπληρωμής:
έτη
 
 
Αποτελέσματα
Μηνιαία Δόση:
Συνολικό ποσό που θα πληρώσετε:
Συνολικός Τόκος:
 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 

Χρειάζεται προσοχή στο δανεισμό και να ληφθούν οι πιθανότητες αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου. Μετά τη φούσκα του χρηματιστηρίου σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η επόμενη φούσκα θα προέλθει από τον υπερδανεισμό και την υπερχρέωση των νοικοκυριών και θα επηρεάσει άμεσα τις αγοραπωλησίες, αρνητικά, αφού θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών των ακινήτων και θα δημιουργήσει αρνητική ψυχολογία. Αυτό που συνιστούμε στους δανειζόμενους είναι τα δάνεια που παίρνουν να είναι με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του δανείου και να ελέγχουν σχολαστικά τους όρους των δανειστικών συμβολαίων. Με τον τρόπο θα μπορούν εκτιμήσουν αν μπορούν να ξεπληρώνουν το δάνειο. Επίσης σημαντικό είναι, αυτός που δανείζεται να έχει δυνατότητα να ξεπληρώσει το δάνειο όποτε θέλει, χωρίς πρόστιμα (penalty) από την τράπεζα. Άλλες «παγίδες» στα συμβόλαια των στεγαστικών δανείων είναι:

α) στην περίπτωση που σημειωθεί καθυστέρηση στην αποπληρωμή δόσεων και οι τόκοι που χρεώνονται για τυχόν περίοδο χάριτος (μπορεί και για την περίοδο αυτή ο δανειολήπτης να επιβαρύνεται με τόκους).

β) οι περισσότερες τράπεζες ζητούν από τους δανειολήπτες να ασφαλίζουν το ακίνητο για σεισμό ή πυρκαγιά.

γ) σε πολλές περιπτώσεις η τράπεζα πρέπει να εγκρίνει η ίδια, τυχόν συμφωνία του ιδιοκτήτη για μίσθωση του ακινήτου σε τρίτους.

δ) υποχρέωση άμεσης αποπληρωμής του δανείου από τους κληρονόμους σε περίπτωση θανάτου του δανειολήπτη. 

 

 

 

 


Ας μιλήσουμε!


Θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ή να εκτιμήσετε το ακίνητο σας;
Καλέστε μας ή στείλτε μας μήνυμα επιλέγοντας μία από τις παρακάτω φόρμες και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!