GR | EN

Χρήσιμα Εάν μετακομίζετε

Εάν μετακομίζετε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2006



Μία μετακόμιση δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση ειδικά εάν η οικογένεια είναι πολυμελής. Για το λόγο αυτό θα σας προτείνουμε κάποια πράγματα προκειμένου να την κάνουμε ευκολότερη. Οι χρόνοι που αναφέρονται είναι ενδεικτικοί και μπορείτε να τους ρυθμίσετε ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρονικά περιθώρια σας.

  • Τέσσερις εβδομάδες πριν τη μετακόμιση:

Υπολογίστε τα έξοδα της μετακόμισης ζητώντας προσφορές από τις σχετικές εταιρείες η συνεννοηθείτε με φιλικά – συγγενικά σας άτομα να σας βοηθήσουν, συμφωνείστε μαζί τους για την συγκεκριμένη ημέρα της μετακόμισης, στείλτε επιστολές σε οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεσθε (πχ Τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΤΕ ) και ενημερώστε τους για τη νέα σας διεύθυνση. Αποφασίστε αν θα μεταφέρετε όλα σας τα έπιπλα και λοιπά είδη. Όσα σκοπεύετε να αφήσετε, πουλήστε τα, χαρίστε τα ή συνεννοηθείτε με τον ιδιοκτήτη για να τα αφήσετε στο σπίτι. Σε περίπτωση που το σπίτι που μισθώνατε ήταν επιπλωμένο ζητήστε μαζί με τον ιδιοκτήτη να γίνει ένας έλεγχος του σπιτιού έτσι που να γίνει αποφύγει πιθανών παρεξηγήσεων.

  • Τρεις εβδομάδες πριν τη μετακόμιση:

Συλλέξτε τα υλικά συσκευασίας που χρειάζεσθε (κούτες, χαρτί και πλαστικό προστασίας των εύθραυστων αντικειμένων, κολλητικές ταινίες) και αρχίστε να συσκευάζετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε σπάνια.

  • Δύο εβδομάδες πριν τη μετακόμιση:

Μεριμνήστε για τις ανάγκες των βρεφών και των μικρών παιδιών και αν έχετε κάποιο κατοικίδιο, επισκεφθείτε τον κτηνίατρο και φροντίστε για τις ανάγκες του πριν τη μετακόμιση, βρείτε και συμφωνείστε με τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν στη μετακόμιση, ξεχωρίστε τα πράγματα που θα χρειασθείτε άμεσα στο νέο σας σπίτι, αρχίστε να συσκευάζετε τα υπόλοιπα.

  • Μια εβδομάδα πριν τη μετακόμιση:

Φροντίστε εάν η κατοικία που αφήνετε ήταν μισθωμένη να είναι στην ίδια κατάσταση που την παραλάβατε και σε περίπτωση που το σπίτι είναι ιδιόκτητο τότε μεριμνήστε οι ηλεκτρικές-υδραυλικές του εγκαταστάσεις του να είναι σε καλή κατάσταση και να έχει βαφεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

  • Την ημέρα της μετακόμισης:

Καλό είναι να είστε παρόντες την ώρα που θα φορτώνεται η οικοσκευή σας. Ελέγξτε τα ντουλάπια για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσατε τίποτα. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που τυχόν έμειναν στο σπίτι είναι κλειστές, εκτός ρεύματος και η πόρτα του ψυγείου εντελώς ανοικτή. Αφήστε ένα σημείωμα για τον νέο ένοικο για να μπορεί να σας βρει στη νέα σας κατοικία σε περίπτωση ανάγκης καθώς επίσης και όλα τα κλειδιά του σπιτιού. Κλείστε καλά τα παράθυρα και την πόρτα του σπιτιού. Ενημερώστε τους ιδιοκτήτες του ακινήτου η τους επόμενους ένοικους του σπιτιού για την καινούργια διεύθυνσή σας.


Ας μιλήσουμε!


Θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ή να εκτιμήσετε το ακίνητο σας;
Καλέστε μας ή στείλτε μας μήνυμα επιλέγοντας μία από τις παρακάτω φόρμες και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!