GR | EN

Χρήσιμα Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου (ΔΕΗ)

Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου (ΔΕΗ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015


Είναι το απαραίτητο έγγραφο που πιστοποιεί την καταλληλότητα μιας εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ύστερα από τον απαιτούμενο έλεγχο και τις κατάλληλες μετρήσεις. Δεν είναι ένα τυπικό χαρτί για τη ΔΕΗ καθώς ο έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης καθώς και την ασφάλεια όσων ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το χώρο.

Για μονοκατοικίες και διαμερίσματα έχουν διάρκεια ισχύος 14 χρόνια και 7 χρόνια σε επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά.

Το Πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι σχετικά νέο έγγραφο που με βάση τον υπάρχον νόμο από την 1η Νοεμβρίου 2011 πρέπει να εκδίδεται για κάθε κτήριο. Το πιστοποιητικό ανάλογα με τη μορφή και τη χρήση του κτηρίου πρέπει να επανεκδίδεται κάθε 1 με 12 έτη. Οι περιπτώσεις στις οποίες είναι απαραίτητο είναι για ην έκδοση νέας παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, για την επανασύνδεση παλαιάς παροχής, για την αλλαγή του ονόματος στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός καθώς και για αίτηση αύξησης της παροχής.

Το Πιστοποιητικό που εκδίδει ένας ηλεκτρολόγος πρέπει να αποτελείται από τα εξής έγγραφα:

  • Υπεύυνη Δήλωση από αδειούχο ηλεκτρολόγο
  • Έκθεση παράδοσης ηλεκτρικήςεγκατάστασης
  • Πρωτόκολλο ελέγχου ηλεκτρικής εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD384 ή κατά ΚΕΗΕ
  • Σχέδια κάτοψης ηλεκτρικής εγκατάστασης και ηλεκτρικού πίνακα
  • Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης


Ας μιλήσουμε!


Θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ή να εκτιμήσετε το ακίνητο σας;
Καλέστε μας ή στείλτε μας μήνυμα επιλέγοντας μία από τις παρακάτω φόρμες και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!