GR | EN

Χρήσιμα Συμβουλές για την πώληση του σπιτιού σας

Συμβουλές για την πώληση του σπιτιού σας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2006


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ

  • Έρευνα Αγοράς

Κάνετε μια έρευνα αγοράς στη περιοχή σας για να προσδιορίσετε την πιθανή αξία του σπιτιού σας.
Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αξία του σπιτιού σας είναι οι εξής:
- Ηλικία, κατάσταση του σπιτιού και σε τι όροφο βρίσκεται
- Απαιτούμενες επισκευές
- Τιμή που πουλήθηκαν πρόσφατα όμοια σπίτια στη περιοχή
- Πιθανή ανάπτυξη, ανάπλαση της περιοχής
- Αντικειμενική αξία
- Αν έχει άδεια οικοδομής ως κατοικία η όχι

  • Επισκευές
Επισκευάστε πιθανές ζημιές και ελλείψεις. Δώστε προσοχή στα υδραυλικά, σε πιθανές διαρροές, ύπαρξη ή οσμή υγρασίας, εάν το ακίνητο μυρίζει μούχλα κανείς δεν θα θέλει να το αγοράσει. Ελέγξτε τις πόρτες από τα ντουλάπια της κουζίνας, πολλές φορές οι μεντεσέδες χρειάζονται επισκευή. Εάν είναι πολύ παλιά αντικαταστήστε τα με καινούργια. Ελέγξτε τις βρύσες και διορθώστε τις αν στάζουν. Επιδιορθώστε τυχόν ανωμαλίες στα ηλεκτρολογικά. Βάψτε το σπίτι με απαλά φωτεινά χρώματα. Το ότι έχετε αποφασίσει να το πωλήσετε δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται πρόχειρες επισκευές και μπαλώματα, επιδιορθώστε σωστά το ακίνητο μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας.
  • Επιμέλεια, Καθαριότητα
Κάντε γενική καθαριότητα, πάντα μια καλή εικόνα είναι ότι καλύτερο. Οι περισσότερες αρνητικές εντυπώσεις των υποψήφιων αγοραστών προέρχονται από την εικόνα εγκατάλειψης και ακαταστασίας που παρατηρούν. Επιμεληθείτε τα πατώματα όπου υπάρχουν. Το ξύλο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των αγοραστών, φροντίστε το. Γυαλίστε τα πλακάκια του μπάνιου και τα είδη υγιεινής καθώς επίσης και τα δάπεδα.
  • Φροντίδα, Αισθητική
Φροντίστε όσο μπορείτε για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Πετάξτε όλα τα παλιά έπιπλα και πράγματα που είχατε αποφασίσει να αφήσετε, εφόσον δεν ταιριάζουν στο περιβάλλον. Αναδείξτε σημεία και γωνιές του σπιτιού φωτίζοντας τα κατάλληλα. Έχετε τα παράθυρα ανοικτά έτσι ώστε να υπάρχει άπλετο φως. Τα σκοτεινά σπίτια δεν τα συμπαθεί κανείς και είναι και εστίες μολύνσεων. Αν το σπίτι σας είναι υπόγειο η ημιυπόγειο βάψτε το σε πολύ ανοιχτόχρωμα χρώματα και εάν υπάρχουν φωταγωγοί ανοίξτε τους και τοποθετήστε υαλότουβλα. Μη βάψετε τους τοίχους με σκούρα ή έντονα χρώματα και όπου χρειαστεί μόνωση να γίνει σωστά και από ειδικούς.
  • Αξιολόγηση ακινήτου
Αποταθείτε σε επαγγελματία μεσίτη της επιλογής σας. Θα αξιολογήσει τη πραγματική αξία του σπιτιού σας και θα προωθήσει την πώληση του ακινήτου μέσω του δικού του δικτύου και της προβολής στον ημερήσιο τύπο και το διαδίκτυο. Έτσι πολλαπλασιάζετε τις πιθανότητες πώλησης και μικραίνετε το χρόνο του αποτελέσματος. Μην έχετε παράλογες απαιτήσεις ζητώντας εξωπραγματική τιμή - μη ανταποκρινόμενη στην αξία του ακινήτου (αυτές τις περιπτώσεις δεν τις αναλαμβάνουμε καθότι η προβολή ακινήτων σε τιμές εκτός πραγματικότητας δημιουργούν διακυμάνσεις και δυσχεραίνουν και τους εκτιμητές των τραπεζών οι οποίοι καθημερινά χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας η οποία διαθέτει τεράστιο όγκο ακινήτων και δημιουργείται παραπληροφόρηση).
  • Περιορίστε τις δαπάνες επισκευών
Μη ξοδέψετε πολλά χρήματα για ανακαίνιση του σπιτιού. Κάνετε μόνο τα αναγκαία έτσι που η κατάσταση και η εικόνα του ακινήτου σε σχέση με την παλαιότητα του ακινήτου να είναι καλή αλλά και ο επόμενος ιδιοκτήτης να μην θεωρήσει ότι ξεγελάστηκε επειδή του αποκρύφτηκε η πραγματική κατάσταση του ακινήτου.
  • Μεταβίβαση ακινήτου:

Ενημερωθείτε για τις διαδικαστικές ενέργειες του πωλητή, τα δικαιολογητικά μεταβίβασης και τις δαπάνες του για την πώληση του ακινήτου.



Ας μιλήσουμε!


Θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ή να εκτιμήσετε το ακίνητο σας;
Καλέστε μας ή στείλτε μας μήνυμα επιλέγοντας μία από τις παρακάτω φόρμες και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!