GR | EN

Χρήσιμα Γιατί να μας εμπιστευτείτε

Γιατί να μας εμπιστευτείτε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2006


Δυστυχώς έχει παρατηρηθεί συχνά το φαινόμενο της εμφάνισης ανθρώπων στην αγορά, που δηλώνουν ιδιότητα Μεσίτη, χωρίς ουσιαστικά να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο. Η μεσιτική εργασία έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από την απλή πληροφορία του τι πωλείται και πόσο κοστίζει.

Απαιτείται γνώση των συνθηκών της συγκεκριμένης αγοράς, των ακινήτων, των τιμών, των τάσεων, των μελλοντικών προοπτικών και τουλάχιστον των βασικών πολεοδομικών κανόνων που επικρατούν στη περιοχή.
Ο νόμιμος και έμπειρος επαγγελματίας κτηματομεσίτης, έχει δημιουργήσει την απαιτούμενη υποδομή, με έδρα και συμβούλους Νομικούς και Τεχνικούς και είναι έτοιμος να προτείνει εκ του ασφαλούς λύσεις ή να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που προκύπτουν από μια αγοραπωλησία, με συνέπεια και υπευθυνότητα!
Η προσοχή σας λοιπόν, είναι χρήσιμη, ιδιαίτερα στα πιο κάτω σημεία:

  • Αποφύγετε τις αγγελίες ακινήτων στις οποίες αναφέρεται απλά η λέξη «Μεσιτικό» ακολουθούμενη από τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου και όχι η ξεκάθαρη αναφορά επωνυμίας Κτηματομεσιτικής εταιρείας με τα τηλέφωνά της, η αν καλέσετε στο τηλέφωνο της αγγελίας και σας γνωστοποιηθεί ότι είναι <μεσιτικό> γραφείο τότε ζητήστε να έχετε ένα ραντεβού στον χώρο του μεσιτικού γραφείου.
  • Μη δεχθείτε σε καμία περίπτωση την πληρωμή όποιου ποσού, έστω και ως προκαταβολή προμήθειας, για την υπόδειξη ακινήτου ή για την ανάθεση πώλησης/ενοικίασης του ακινήτου σας και εάν αυτό σας ζητηθεί μιλήστε με τον δικηγόρος σας πριν καταβάλλεται οποιοδήποτε ποσό. Η μεσιτική αμοιβή πληρώνεται πάντοτε με την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου, μισθωτηρίου, προσυμφώνου η εργολαβικού.
  • Η υπόδειξη οποιουδήποτε ακινήτου ή η ανάθεση για την πώληση/ενοικίασή του πρέπει να γίνεται πάντα με Γραπτή Εντολή στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του υποψήφιου αγοραστή ή ιδιοκτήτη καθώς επίσης τα στοιχεία του ακινήτου, η τιμή πώλησης/ενοικίασης και η αμοιβή του κτηματομεσίτη.
  • Μην υπογράφετε ποτέ περισσότερες από μία Αποκλειστικές Εντολές διαφόρων μεσιτών για το ίδιο ακίνητο, σε περίπτωση που είστε υποψήφιος αγοραστής έχετε την υποχρέωση εάν σας προτείνουν ένα ακίνητο που είδη έχετε δει να το γνωστοποιήσετε στο κτηματομεσιτικό γραφείο και να αρνηθείτε να το επισκεφθείτε με άλλο κτηματομεσιτικό γραφείο πέρα αυτού που είδη σας το έχει υποδείξει είδη. Θα βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να καταβάλλετε αμοιβή για κάθε Αποκλειστική εντολή που υπογράψατε, έστω κι αν η πώληση έγινε από ένα μόνο μεσιτικό γραφείο (δεν ισχύει για τις Απλές Εντολές).
  • Ο μεσίτης έχει υποχρέωση να ερευνήσει με κάθε λεπτομέρεια τις στεγαστικές ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή, να υποδείξει το κατάλληλο ακίνητο και να διαμεσολαβήσει για το κλείσιμο της τελικής τιμής του. Νομικές ή τεχνικές συμβουλές δίνονται αντίστοιχα από νομικούς και μηχανικούς του κτηματομεσιτικού γραφείου η από δικής σας επιλογής.
  • Αποφύγετε να ζητάτε συμβουλές από το τηλέφωνο, επιδιώξτε να κλείσετε ραντεβού με το κτηματομεσιτικό γραφείο προκειμένου να μιλήσετε και να δώσετε στον κτηματομεσίτη να καταλάβει τι ακριβώς θέλετε και ποιο είναι το ποσό που θέλετε να διαθέσετε ώστε ο κτηματομεσίτης να μπορέσει να σας εξυπηρετήσει χωρίς να σας υποδεικνύει ακίνητα που η δεν θα σας ενδιαφέρουν η δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην αγοραία αξία τους. Πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι σας ενδιαφέρει και για να γίνει αυτό δεν φτάνει μια απρόσωπη τηλεφωνική επικοινωνία.


Ας μιλήσουμε!


Θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ή να εκτιμήσετε το ακίνητο σας;
Καλέστε μας ή στείλτε μας μήνυμα επιλέγοντας μία από τις παρακάτω φόρμες και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!